تندرستی

مطالبی درمورد سلامتی و تندرستی

تَندُرُستی یا سَلامَت عبارت است از تامین رفاه کامل جسمی و روانی و اجتماعی انسان است.
(انسان هنگامی احساس خوشبختی میکند که تن در آسایش و روان در آرامش باشد)

بایگانی

ارزش غذایی ماهی سالمون

سه شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۴۶ ب.ظ


این روزها در بیشتر فروشگاه های مواد غذایی میان انواع و اقسام ماهی های منجمد وکیوم شده، فیله ماهی های تکه شده نارنجی رنگی به نام سالمون نظرمان را جلب می کند. این ماهی ها مهمانانی وارداتی از کشورهای نروژ، نیوزیلند و... هستند که به کشور ما راه یافته اند. جالب آن است با وجودی که این نوعی ماهیها هم اکنون به طور گسترده در کشور در حال عرضه هست بیشتر شرکت های واردکننده اطلاعی از ارزش تغذیه ای این آبزی نداشته و تنها به واردات و صرفه اقتصادی آن بسنده کرده اند.






 

اما ارزش تغذیه ای ماهی سالمون چه میزان است؟ آیا این ماهی همچون انواع ماهی های شمال و جنوب کشورمان خواص درمانی چشمگیری دارد؟
سالمون نوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمت های گوشت پراکنده است. چربی این آبزی همچون ماهی تن از نوع غیراشباع و حاوی اسیدهای چرب امگاـ۳ است. پروتئین آن با کیفیت و حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. ریز مغذی هایی چون ید، کلسیم، فسفر، سلنیوم، آهن، سدیم، پتاسیم و ویتامین های B۱۲، A وD در گوشت آن به وفور یافت می شود.

 


● خواص درمانی
ـ گوشت سالمون به دلیل وجود برخی رنگدانه های کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانه ها، آنتی اکسیدان های قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافت های بدن شده و با جذب رادیکال های آزاد مضر که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در بدن ایجاد می شوند از تخریب و تکثیر بیش از حد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می کند. مصرف این ماهی به خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می شود.


ـ سالمون سرشار از ماده ای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت ها را کاهش داده و مهم ترین ماده معدنی برای افزایش قدرت جنسی و باروری نطفه در مردان جوان است.


ـ سالمون به دلیل داشتن امگاـ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می دهد.


ـ این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی ها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک می کند. ویتامین B۱۲ آن کم خونی همراه با عوارض عصبی را التیام بخشیده و میزان ید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز(تولید) هورمون های تیروئیدی نافع است.


● توصیه ها
▪ برخی از انواع سالمون حاوی سطوحی از جیوه هستند، اما در کل سطح جیوه در این ماهی پایین یا همسان با ماهی های دیگر است.
▪ به دلیل آنکه سالمون یکی از پرچرب ترین انواع ماهی هاست، برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نیست.
▪ میزان سدیم این ماهی در مقایسه با آبزیان دیگر درصدی بالاتر بوده و بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید در مصرف آن محتاط باشند.

 

منبع مطلب

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی